Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kodebor som gjort livets största investering ska inte hamna i nya ”trafiksituationer”, skriver SD. Bild: Kristian Johansson
Kodebor som gjort livets största investering ska inte hamna i nya ”trafiksituationer”, skriver SD. Bild: Kristian Johansson

Vi vill se en sammanhållen skola i Kode

Sverigedemokraternas ställningstaganden utgår från väl avvägda underlag. Sammantaget ansåg vi att plats C var bäst lämpad, skriver Victoria Dahlqvist (SD).

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

När otryggheten växer söker sig fler "hem" till mindre tätorter som Kode. Det måste vara en oomtvistad trygghetsaspekt att känna till sina grannar men tryggheten kan blir kortlivad när hög tillväxt resulterar i ekonomikris, besparingar och opålitliga löfte som plåster på såren. Arenahall-bingon har dagliga utrop samtidigt som fastighetsunderhåll skjuts på framtid och barackbygge permanentas. Med dålig ekonomi tvingas undermåliga lokaler med avfuktare och återkommande ventilationshaveri brukas men trots det är många ändå nöjda, tack vare fantastiska pedagoger!

2017 rapporterade arbetsmiljöverket att 9/10 skolor hade stora arbetsmiljöbrister. En punkt rörde dålig luft på grund av hög tillväxt.

Det är inte så konstigt att just skolan i Kode väckt enorm debatt. Det har talats om en skola i närmare ett halvt sekel. En ny skola är viktig för att slippa tillfälliga lösningar men även för arbetsmiljön, elever och personalen ska slippa riskera huvudvärk och allergisymptom i usla lokaler. På längre sikt kan en högstadieskola avlasta de centrala skolorna där resultaten försämrats parallellt med den höga tillväxttakten.

Sverigedemokraternas ställningstaganden utgår från väl avvägda underlag. Sammantaget ansåg vi att plats C var bäst lämpad. Området utesluter Solbergaslätten, fornlämningar och eliminerar nytt ”byggnations-hattande”. I översiktsplanen stärks platsvalet som redan är planerad för byggnation men även har den naturliga tillgängligheten. Kodebor som gjort livets största investering ska inte hamna i nya ”trafiksituationer”. Vi vill se en sammanhållen skola med närhet till skog och natur.

Med sund tillväxt kan ekonomin stabiliseras, lokalbristen och bostadskrisen vändas om.

I vår framtidsvision tar vi sikte på mänskliga behov.

Victoria Dahlqvist

Gruppledare (SD)