Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi som växer upp nu kan knappast betrakta Kungälv som färdigutvecklat

Att stå för en politik som hindrar utveckling är inte vad Kungälv behöver. Att istället stärka infrastrukturen, välfärden och öka bostadsbyggandet tror vi moderater är den rätta vägen fram. Det skriver (M) Ale-Kungälv i ett debattinlägg.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Den senaste tiden har det framkommit i olika insändare, att handbromsen för byggandet i Kungälv borde läggas i. Vissa partier likt exempelvis Utvecklingspartiet, för fram idén gällande att man måste gynna de som redan bor här genom den förda politiken. I Kungälv är 50% av befolkningen antingen födda eller inflyttade till kommunen under de senaste 25 åren och naturligtvis har de som flyttat hit haft en mycket positiv inverkan på vår kommuns utveckling. Det är också inflyttningen av nya kungälvsbor som skapar underlag för Kongahällaprojektet, bättre kollektivtrafik, större utbud inom barnomsorg och som möjliggör en satsning på en ny hallarena för idrottsrörelsen. Att då påstå att inflyttningen drabbar de invånare som redan bor i Kungälv, är både dumt och inskränkt.

Initialt är det företrädesvis äldre personer som står för denna uppfattning, de som redan har hus och utflyttade barn. Vi företräder alla i samhället, och iakttar objektivt vilka satsningar som är bäst för Kungälvs fortsatta utveckling.

Vi som växer upp nu kan knappast betrakta Kungälv som färdigutvecklat. Det finns ett stort behov av bland annat bostäder och skolor. Det finns även ett stort behov av att utveckla Kungälvs stad och kommunens mindre samhällen med bostäder, kommunikationer och service. Utöver detta ser vi från Moderaterna att kommunens unga är i stort behov av stora satsningar till deras fördel, likt våra moderata förslag kring en idrotts- och motorbaserad fritidsgård, fler aktivitetsytor på landsbygden samt satsningar på att fler unga skall få ett första sommarjobb.

Att stå för en politik som hindrar utveckling är inte vad Kungälv behöver. Att istället stärka infrastrukturen, välfärden och öka bostadsbyggandet tror vi moderater är den rätta vägen fram. Utveckling och tillväxt skall alltid värnas och tas vara på. Garanten för detta är en röst på Moderaterna i höstens val.

Ludvig Anderström (M), Ordförande MUF Ale-Kungälv och ledamot Moderaterna Kungälv

Albin Sundberg (M), Vice ordförande MUF Ale-Kungälv

Simon Pasula (M), kandidat till kommunfullmäktige

LÄS OCKSÅ: Frågor och svar på öppet hus om Nytorgstaden

LÄS OCKSÅ: Bygg högt i Kexstaden – låt naturen mellan E6 och sjukhuset vara