Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi firar midsommar med tillförsikt om framtiden

Vi har nu en stark ekonomi, bättre styrning och ledning och ett gott samarbete inom politiken, skriver kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S).

På fredag är vi många som med glädje firar midsommar. Vi smyckar med löv, sång, dans, sill, potatis och kanske en nubbe. Denna midsommar firar vi också att det finns vaccin och att smittan minskar vecka för vecka, vi firar i små grupper, med avstånd, försiktighet och tillförsikt om en bättre framtid. På torsdag tackar vi kommunens 4800 medarbetare för ovärderliga och modiga insatser genom att betala ut 3500 kronor i extrapengar, mest till de undersköterskor, sjuksköterskor, lärare, lokalvårdare och andra som varje dag stått i fronten i kampen mot denna internationella pandemi. Ni är värda varenda krona. Kommunen har dessutom råd, vi har nu en stark ekonomi, bättre styrning och ledning och ett gott samarbete inom politiken.

Tertialrapport 1 visar att alla finansiella mål är uppfyllda, inga verksamhetsmål visar underkänt, men alla förstår att pandemin sätter sina spår, därför är det bra att vi nu anställer fler inom vård och omsorg och att vi förra veckan beslutade fördubbla det lokala förenings/aktivitetsstödet för barn och unga mellan 7-20 år, det är bra att det byggs fullstora idrottshallar i alla kommundelar, nya skolor och LSS boenden och att företag flyttar hit så vi kan investera mer och bekämpa arbetslöshet som äntligen börjat vända neråt igen. Det är bra att vi utreder och lägger förslag på hur att satsa mer på kultur och införa en kulturgaranti för våra barn. Det är bra att vi får 30 fler poliser men bättre att vi satsar mer på förebyggande av brottens orsaker.

Vid försommarens sista kommunstyrelse fick jag personligt beröm och tack av oppositionen för att vi har ett bra samtalsklimat i styrelsen, att vi respekterar och lyssnar på varandra, att vi när vi kan, både tar och vi ger. Mitt svar är tack tillbaka, men det är inte en som gör skillnad, varje ledamots beteende är viktigt, varje parti är viktigt och Kungälv liksom demokratin är för fint för att bråka om. Jag tycker alla förtroendevalda gör ett gott hantverk, ingen har ont uppsåt och de flesta är väldigt engagerade. För demokratin måste ständigt erövras, i ett kontinuerligt respektfullt samtal. Jag står starkt för Socialdemokratins värderingar alla dagar i veckan och jag är personligen stolt över att tillsammans med både Moderater och Centern i Kungälvstrion, hitta kloka lugna fina kompromisser som leder kommunen framåt för Kungälvs bästa. Glad midsommar på er.

Miguel Odhner (s)

Kommunstyrelsens ordförande, Kungälvs kommun