Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vart tog den ”gröna lungan” vägen?

Signaturen ”Boende på Selma Lagerlöfs gata” ger inte mycket för politikers löften om att det ska bli mer grönområden i Kungälvs kommun.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ””Livet mellan husen det viktigaste när staden utvecklas” (27/5)

I artikeln skriver Miguel Odhner (S), kommunstyrelsens ordförande ”alla medborgare behöver gröna lungor, en plats för vila, natur och rekreation” och ”livet mellan husen det viktigaste när staden utvecklas. Vidare skriver han så vackert att han vill se fruktlundar med blommande växter, buskar och fruktträd och ”grönområden med bäckar och dungar i stadsnära rum”.

År 2007 bytte jag mitt hus i Ytterby mot en nybyggd bostadsrätt på Selma Lagerlöfs gata i Kungälv. Mitt emot huset fanns då ett öde markområde. På förfrågan om denna mark var avsedd till ytterligare byggnation svarade byggherren JM: Nej, enligt kommunens plan skall det bli ett grönområde. Toppen, tänkte jag och kunde se mig själv en gassig sommardag sitta på en parkbänk under ett lummigt träd med en god bok och njuta.

Vad har hänt sedan 2007? Två nya sjuvåningshus har tillkommit på gatan och mitt emot på ovan nämnda område är det i dag Kungälvs Träs upplag av byggmaterial. Vart tog den ”gröna lungan” vägen? Det är en fråga jag vill ställa till Miguel Odhner. Det ryktades att Kungälvs Trä ville sälja tomten men inget hände. Så min undran är: var priset för marken för högt och därför inte så intressant för kommunen att köpa eftersom ett grönområde inte genererar inkomst utan bara utgifter?

Min slutsats blir: Lita inte på allt en politiker säger, särskilt inte under ett valår.

Boende på Selma Lagerlöfs gata

LÄS OCKSÅ: Livet mellan husen det viktigaste när staden utvecklas

LÄS OCKSÅ: Den gröna stadsutvecklingen skall gälla i hela kommunen