Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Reporterjouren. Soptunna, soptunnor, grön tunna, brun tunna, matavfall, sopor,  Bild: Ronny B Nilsson
Reporterjouren. Soptunna, soptunnor, grön tunna, brun tunna, matavfall, sopor, Bild: Ronny B Nilsson

Varför straffas jag för att jag sopsorterar?

Jag uppmanas skaffa en tunna till för min kompost för att få ner kostnaden, men det kommer bara stå och samla pollen, snö och löv, skriver Lizette.

Under ett par års tid har jag haft tömning varannan vecka och under det senaste året så har min mängd avfall blivit mindre och mindre.

Denna månaden fick ännu en gång i raden en faktura på cirka 500 kronor där jag slängt osorterat avfall för 19 kilo, det vill säga 25 kronor!

När jag ringer och pratar med kommunen så börjar vi prata om abonnemang och dom anser då att det vore lämpligt att jag, som slänger 19 kilo avfall/månad borde skaffa en tunna till för min kompost som jag idag inte ens har.

Detta skulle då minska mitt abonnemang med cirka 800 kronor/år och då kommer det sen stå en brun tunna helt i onödan under hela året och det enda den kommer göra är att samla pollen, snö och löv under dom växlande årstiderna. Någon rim och reson är väl ändå på plats tycker jag!

Jag åker regelbundet och slänger glas, plast, papp med mera och detta gör att jag håller nere på mitt avfall men ska jag behöva bli straffad för det?`

Fakturan är alltså upplagd med:

Fasta avgifter 928 kr/år

Abonnemang 1216 kr/år

Vikt osorterat 1,36 kr/kr

Min senaste faktura ser ut såhär:

Fasta avgifter 155,09 kr

Abonnemang 203,22 kr

Vikt 25,84 kr

Lizette