Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccin förbereds för vaccinering. Bild: Robin Aron
Vaccin förbereds för vaccinering. Bild: Robin Aron

Varför så stora skillnader mellan kommuner?

Jag har jämfört med Kungsbacka kommun i Halland, som erbjuder bokningsbara vaccinationstider för samtliga resterande åldersgrupper i fas2.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Nu när smittspridningen av covid-19 har ökat kraftigt i Kungälvs kommun, hoppades vi på att vaccination för oss som tillhör fas 2, det vill säga 65+, även ökade i snabb takt. Tyvärr är informationen på den vårdcentral jag är listad densamma idag (7/4), som veckan före påsk. ”Du som är född 1946 eller tidigare kan nu boka tid för vaccination.” och några rader längre ner ”För närvarande är våra bokningsbara tider för covidvaccination tyvärr slut. Vi återkommer här med ny information så snart vi har tillgång till mer vaccin.”

LÄS MER: Nästan alla 80-åringar har fått covid-vaccin

Jag har jämfört med Kungsbacka kommun i Halland, som idag (7/4), erbjuder bokningsbara vaccinationstider för personer födda -52 eller tidigare, 8/4 för personer födda -53 eller tidigare, 9/4 för personer födda -54 och så vidare. Där har de tydligen tillgång till vaccin och/eller vet om att de får tillräckligt med vaccin, så att de i dag (7/4) och de följande dagarna erbjuder bokningsbara vaccinationstider för samtliga resterande åldersgrupper i fas2.

Vilka är orsakerna till skillnaderna, dels gällande vilka åldersgrupper som i nuläget erbjuds vaccination, dels tillgång till vaccin, mellan två såpass närliggande kommuner?

Kungälvslistad 65+are