Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kom igen nu kommunen, färdigställ lekplatsen för barnen. Dom längtar! Det skriver Signaturen ”J” angående lekplatsen vid Kärna förskola. Genrebild Bild: Stefan Berg
Kom igen nu kommunen, färdigställ lekplatsen för barnen. Dom längtar! Det skriver Signaturen ”J” angående lekplatsen vid Kärna förskola. Genrebild Bild: Stefan Berg

Varför prioriterar kommunen inte att få färdigt lekplatsen?

Kom igen nu kommunen, färdigställ lekplatsen för barnen. Dom längtar! Det skriver Signaturen ”J” angående lekplatsen vid Kärna förskola.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

I årsskiftet när vi kom tillbaka till förskolan i Kärna var fortfarande lekplatsen avstängd. Den skulle göras om och ny lekställning skulle på plats, barnen längtade och väntade. Mitt barn uttryckte ” jag kanske inte hinner leka med den nya lekställningen innan jag börjar skolan till hösten mamma” varpå jag skrattade till och sa men det är väl klart du kommer hinna det är ju jättelångt kvar tills du går på sommarlov.

För någon vecka sedan började dom äntligen med lekställningen och förväntningarna var stora. Skulle den bli klar innan sommarlovet? Men så helt plötsligt slutade dom med lekställningen.. och idag är dagen kommen, sommarlovet är här och mitt barn uttrycker ”mamma jag hade rätt jag hann aldrig leka på den nya lekplatsen”

Jag undrar bara varför kommunen inte prioriterar att få det färdigt, så att barnen får en rolig och givande utomhusmiljö. Att fröknarna slipper varje dag svara barnen att lekställningen kommer snart.

Min 6-åring uttryckte ” min pappa skulle ha fixat lekplatsen, och då skulle den varit klar för längesen”.

Kom igen nu kommunen, färdigställ lekplatsen för barnen. Dom längtar.

// J