Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför planerar ni att sysselsätta ambulanser i Kode?

En plats mitt inne i ett bostadsområde på landsbygden kan aldrig vara lämplig för en skola, skriver en ambulanssjukvårdare från Kode.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Arkivbild Bild: Stefan Bennhage
Arkivbild Bild: Stefan Bennhage

En rejäl skola mitt i Kode: någon politiker som är intresserad av att förknippas med en ”trafikfarlig planering av det nya Kode”? Är vi (kommunens politiker, föräldrar, lärare, ambulanspersonal) eniga om att det finns trevligare rubriker än följande tänkbara headline?

”Ytterligare en allvarlig olycka har inträffat vid den nya skolan i Kode som (S), (M) och inte minst (C) har drivit igenom. Ombyggnationen för att rädda trafiksäkerheten kommer att bli dyr för skattebetalarna.”

I KP diskuteras trafiksituationen för en bostadsgata i Vena Ängar. Ove Wiktorsson (C) lovar att diskutera situationen. Stora trafikmängder och samtidigt trafiksäkra bostadsområden går inte ihop. Det gäller även för Kode med sina små återvändsgränder. Varenda ambulansutryckning bör undvikas. Det här är inget område för att ta onödiga risker, kära kommunen!

De flesta partier vågar inte att ta ställning nu utan hänvisar till utredningar som Kungälvs kommuns väl insatta och mycket duktiga tjänstemän var tvungna att beställa från externa experter. Speciellt (S) och (M), som har den största makten i kommunen, förskansar sig bakom eventuellt kommande utredningar. Barn, boende och trafikmiljö då? Strunt i det - bara att ekonomin och tidplan stämmer.

Debatten är livlig och stämningen är tydlig i Kode. Då är det tacksamt att både (L) och (C) har en klar ståndpunkt! Elisabeth Mattson (L) och Michael Karlsson (L) är emot en ny skola mitt inne i Kode. De förstår hur ett stationssamhälle bör utvecklas. År 2021 planerar man annorlunda än vad asfaltälskande tjänstemän planerar för Kode! Och (C) då? Jo, man tar hand om sina kärnväljare. Vi får se om (C) kan samla ihop sina ynka 72 röster som man fick 2018 i Kode.

Politiker, ta inga förhastade beslut drivet av kortsiktiga ekonomiska aspekter. En skolplacering mitt inne i ett bostadsområde på landsbygden kan aldrig vara en lämplig plats för en skola. Trafikolyckor med barn är fruktansvärt! Gör en samlad bedömning för Kodes bästa och barnens säkerhet och ta ert ansvar!

En ambulanssjukvårdare och väljare från Kode