Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hela lokalen av LSS-boendet i Komarken borde vara tillgängligt för alla, tycker insändarskribenten. Arkivbild Bild: Christina Wagner
Hela lokalen av LSS-boendet i Komarken borde vara tillgängligt för alla, tycker insändarskribenten. Arkivbild Bild: Christina Wagner

Varför får LSS-boende inte utnyttja hela lokalen?

Insändarskribenten vill att LSS-boende har tillgång till hela lokalen i trygghetsboendet i Komarken.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Det byggdes ett jättefint hus i Komarken, trygghetsboende för äldre och 13 platser för personer som har olika funktionshinder, ett så kallat LSS-boende. Allt i samma hus. Jättebra! Jag har arbetat på det LSS-boendet sedan starten för sex år sedan och trivs otroligt bra.

Vi i personalgruppen, samt våra boende har dock en fundering vi aldrig riktigt får svar på. Det finns en jättefin stor lokal i källaren, med kök, bord, stolar och TV som vi på LSS-boendet inte får nyttja. Jag var en av de som ringde Kungälvsbostäder för att höra varför när vi var nyinflyttade. Fick till svar att den var till för hyresgästerna!? Så våra boende som också bor här är inte hyresgäster?

Vi fick efter några år till slut hyra lokalen, betala med faktura. Men nu får vi inte det längre. Detta känns jättetråkigt, då lokalen ofta står tom. Hos oss bor 13 stycken hyresgäster, och om vi till exempel vill ha gemensam julmiddag, så får vi söka oss till någon annan lokal, eller ha två sittningar, för alla får inte plats annars. Vill vi ha gemensam filmkväll, lunch, spelkväll, ja vad som helst, så kan inte alla vara med tillsammans. Vi tycker detta är jättetråkigt och synd att inte våra hyresgäster räknades med som just hyresgäster när huset planerades. Vi har även försökt med att även våra hyresgäster ska betala en summa på hyran för den, som de äldre gör, men inte heller det går.

Detta känns väldigt tråkigt, då en del av hyresgästerna inte är inkluderade i huset de faktiskt bor i.

Vänliga hälsningar en från personalen på Solhultsgatans LSS boende