Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför avgiftsbelagd parkering till en matvaruaffär?

Till och med inne i centrala Kungälv finns numera korttidsparkering för enklare inköp och snabba ärenden. Varför är det inte samma i Marstrand vid mataffären? Det frågar sig insändarskribenten.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Jag bor på Koön och har precis haft besök av en äldre släkting som erbjöd sig åka och handla mat på Coop Nära i Marstrand. På grund av svårt att gå och att större inköp skulle göras så tog min gäst bilen.

Då visar det sig att parkeringen vid Coop är avgiftsbelagt a 7 kr per timme. På det kommer en administrativ avgift på 5 kr. På en parkering för en matvaruaffär. Det är ju inga stora pengar men är detta förekommande vid någon annan butik i kommunen? Till och med inne i centrala Kungälv finns numera korttidsparkering för enklare inköp och snabba ärenden. Varför är det inte samma i Marstrand vid mataffären?

Hur rimmar detta faktum med kommunens likabehandlingsplan? Och diskrimineringsdito? Illa är min åsikt. Om promenad och cykel är omöjligt för en individ att benyttja sig av så ska man straffas med avgift för att köpa t ex 1 liter mjölk?

Jag kan inte påminna mig om en enda matvaruaffär till i kommunen som har avgiftsbelagt parkering för bilburna kunder. Det är inte jämlik behandling. Det borde vara möjligt för ALLA kommuninvånare och deras gäster att göra ett snabbt kostnadsfritt stopp vid en matvaruaffär. Jag förstår såklart att kommunen vill ha ruljans på dessa platser, men 15 minuter avgiftsfri parkering borde vara fullt möjligt att införa.

Hälsningar från Koön

LÄS OCKSÅ: Begränsa inte tillgängligheten på Nordön

LÄS OCKSÅ: Sommaren högsäsong för primörer hos Reko-ringen