Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad innehåller luften i Kungälv?

Kungälv är just nu allra mest en stad för bilar, där cyklar och gående blir allt mer sällsynta i stadsbilden. Vilka incitament har ni politiker infört, eller planerar ni att införa, för att Kungälvsbor inte i första hand alltid ska välja bilen för ärenden i stan? Den frågan ställer signaturen ”Elisabeth”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Med tanke på den enorma mängd trafik som dagligen passerar genom Kungälv vore det intressant att veta vad vår inandningsluft egentligen innehåller. På E6:n går väldigt många tunga dieseltransporter och ännu fler småbilar. Genom stan i rusningstid är trafiken intensiv och ingen trevlig miljö för promenader eller cykelturer.

Snälla Kungälvs kommun redovisa här i Kungälvs Posten vilka luftföroreningar luften i Kungälvs centrum innehåller, både gaser och partiklar, vid era mätningar! För det görs väl regelbundna mätningar av luftkvaliteten?

Kungälv är just nu allra mest en stad för bilar, där cyklar och gående blir allt mer sällsynta i stadsbilden. Vilka incitament har ni politiker infört, eller planerar ni att införa, för att Kungälvsbor inte i första hand alltid ska välja bilen för ärenden i stan? Vad planerar ni för att göra gång- och cykeltrafik angenämare genom att skapa en lugnare, tystare och framförallt renare (vad gäller luften) miljö i Kungälvs stad. Bullerskydden på motorvägsbron fungerar inte och vi är tusentals boende i staden som störs mycket av det ständiga bruset från E6:an, dag som natt. Mängder med nya bostäder (= fler bilar) i centrum planeras nu också av kommunen. Det är inte svårt att föreställa sig vilken outhärdlig trafiksituationen detta kommer att skapa.

Elisabeth

LÄS OCKSÅ: Ska det nya Kode drunkna i bilar?

LÄS OCKSÅ: Många säger upp sig för att vi inte kan ge patientsäker vård