Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Signaturen
Signaturen "Loj" är bekymrad över läkarflykten på Kungälvs sjukhus. Arkivfoto Bild: Jacob Humlén

Vad händer på vårt fina sjukhus?

Läkarflykten på Kungälvs sjukhus innebär en försämring av medicinsk kompetens, anser signaturen ”LOJ”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Förlusten av läkare vid Kungälvs sjukhus är illavarslande och innebär givetvis en betydande försämring av sjukhuset medicinska kompetens och ett allvarligt hot mot patienternas förtroende.

Den nya organisationen Sjukhusen i Väst genomfördes den första januari 2019 och genast höjdes interna röster om negativa konsekvenser för Kungälvs sjukhus, bland annat genom artiklar i KP. Som en kommentar till artiklarna skrev jag en insändare, som publicerades i KP i januari 2020 i vilken jag förutsåg hur den nya organisationen skulle kunna påverka sjukhusets verksamhet och i förlängningen även oss patienter.

Det finns mycket att säga om det som hänt. För det första kan det vara värt att notera att den nya sjukhusorganisationen är en produkt som planerats och genomförts ”uppifrån” utan närmare förankring i verksamheten Den baseras på tänkta rationaliseringar och besparingar genom sammanslagning av de berörda sjukhusen. Med denna målsättning är det helt möjligt för organisationen att koncentrera eller flytta resurser mellan sjukhusen. Därmed är det enligt min mening en stor risk att det kan komma att förändra och försämra verksamheten vid Kungälvs sjukhus. Det är således fullt försåtligt att vissa läkare på sjukhuset reagerar då de under åren byggt upp en väl genomtänkt stabil medicinsk verksamhet, och som nu helt plötsligt måste anpassas och bedrivas efter helt nya direktiv.

Det är djupt beklagligt att vårt fina sjukhus har ”dragits in” i denna politiska och byråkratiska konstruktion. Det alla sjukhuset anställda och vi patienter nu kan göra är att vädja till Styrelsen för Sjukhusen i Väst att den lyssnar på den kritik som framförs och framgent inte försämrar verksamheten på vårt (hitintills) uppskattade sjukhus.

LOJ