Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kode kan byggas ut med 1700 nya bostäder på sikt. Signaturen ”En förskräckt Kodebo” skriver ett ironiskt inlägg om planerna i Kode. Bild: Pär Connelid
Kode kan byggas ut med 1700 nya bostäder på sikt. Signaturen ”En förskräckt Kodebo” skriver ett ironiskt inlägg om planerna i Kode. Bild: Pär Connelid

Vad ”fint” det nya Kode kommer att bli!

Signaturen ”En förskräckt Kodebo” skriver ett ironiskt inlägg om den stora utbyggnaden av Kode i fördjupande översiktsplanen.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Kode ska byggas om. Men vad händer så snart minsta grej planeras av kommunen? Det blir protest i Kode. Bara eftersom kodeborna tycker sig kunna Kode bäst! Men kom ihåg att även tjänstemännen och politikerna är i Kode med jämna mellanrum. De äldre invånarna kanske kommer ihåg när det begav sig sist. Men nu blir det alltså protest med flera insändare, artiklar i KP samt en hel del arga och förvånade reaktioner på Kodes Facebookgrupp. Så mycket väsen, bara eftersom kunniga tjänstemän och politiker vill tredubbla Kodes invånarantal inom något decennium. En tredubbling är väl ingen anledning till oro och protest?

Ett tredubblat Kode i stil med en mindre förort blir ju till alla invånares bästa. Speciellt för de nya invånarna som inte ens bor i kommunen idag. Och tänk, kära Kodebor som hela tiden protesterar, hur modernt det kommer att bli. Där vi idag har små vägar och våra barn kan leka tryggt behöver vi nu äntligen trottoarer och kanske trafikljus för den snart tredubblade mängden bilar. Skönt! Nästa framsteg: renare luft – eftersom alla dessa bilar rör om luften hela tiden. Kommunen testar redan detta koncept intensivt vid Vita Fläcken. Och lite mer buller och en lite stökigare stämning – det kan man väl acceptera? Och alla dessa grön- och lekområden som vi har idag - tänk att förädla dessa med stora bostadshus, vägar, p-platser och asfalterade gångstigar… Då slipper man också alla löv till hösten när träden äntligen är borta. Men bäst blir det kanske med den fina utsikten från alla dessa upp till 5-våningshus. Då kan alla nya invånare titta ut över slätt och skog. Och titta in i kodebornas hus och trädgårdar. Just därför kommer de höga husen att smälta in bra i den befintliga bebyggelsen och kommer knappt att upptäckas bland dagens villor. Jag fattar inte varför man protesterar mot detta. Jag saknar dock ett stort köpcentrum i översiktsplanen. Då skulle lyckan i Kode bli perfekt. Det var ju därför vi flyttade hit.

Ironiska hälsningar – om någon undrar.

En förskräckt Kodebo

LÄS OCKSÅ: Bygg ut bullerskyddet på bron!

LÄS OCKSÅ: Ska de kommunanställda tvingas bli angivare?