Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad blir nästa steg?

Vi är en målinriktad arbetsgrupp, fokuserad på att göra framsteg för Västra gatans utveckling både omedelbart och på längre sikt. Vi välkomnar kommunledningens uttalade vilja att samarbeta och nu en gång för alla ta tag i frågan, skriver insändarskribenterna.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Arbetsgruppen för Västra gatans blomstrande framtid har gjort en tidssatt handlingsplan. Mycket behöver göras. Vår handlingsplan rymmer en rad konkreta åtgärder, nödvändiga för Kungälvs stadskärnas överlevnad. Den är nu sänd till Miguel Odhner (S), Anders Holmensköld (M), Ove Wiktorsson(C) samt kommundirektör Haleh Lindqvist som i våras gav oss grönt ljus för en gemensam satsning. Vi ser fram emot svar och fortsatt gott samarbete.

Vi är en målinriktad arbetsgrupp, fokuserad på att göra framsteg för Västra gatans utveckling både omedelbart och på längre sikt. Vi välkomnar kommunledningens uttalade vilja att samarbeta och nu en gång för alla ta tag i frågan. I gruppen sitter vi engagerade fastighetsägare och näringsidkare men även kommunen är representerad, vilket är mycket bra.

I vår plan lyfter vi bland annat:

- Skapa och sprida en vision och ett budskap om framtidens Västra gatan

- Gör en långsiktig analys av vad som krävs för en blomstrande stadsdel med naturliga flöden av människor.

- Samordna planerade VA-arbeten med annat byggarbete för att begränsa tiden då gatan är uppgrävd.

- Göra Västra gatan till ”gångfartsgata” samt en bredare plan för parkeringar i området som helhet.

- Möjliggöra för föreningslivet att genomföra marknader och events genom att flytta på praktiska hinder i vägen.

- Ta inriktningsbeslut som bejakar och underlättar initiativ och arrangemang och bidrar till ett levande stadsliv på gatan.

- Behov av och efterfrågan på en turistbyrå i Kungälv med placering på Västra gatan

- Fastighetsägares och näringsidkares vilja och kompetens att bidra genom samarbete och praktiskt med dekorationer, belysning, levande skyltfönster mm.

Vår handlingsplan är starten på ett samarbete som kan och ska utvecklas. Kommunens fortsatta engagemang och bidrag i detta arbete är nödvändigt. Näringsidkare och fastighetsägare ser fram emot att satsa och bidra med det vi kan för Västra gatans bästa.

Odhner, Holmensköld, Wiktorsson och Lindqvist: Vad blir nästa steg?

Roger Boström, Kungälv – Marstrands Näringsliv Linda Siverbo, Fastighetsägarna GFR Henrik Nilsson, Sigillet Fastigheter Christina Larsson, Svensk Airbag Fastighets AB Lars Carlsson, Balder Fastigheter Jennie Shackeleford, Kakstadsfavoriter, frilanskollektivet Västra gatan Olivia Widell Tengvall, Kungälvs kommun