Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs sjukhus. Bild: Katarina Berg
Kungälvs sjukhus. Bild: Katarina Berg

Vårt sjukhus behöver vårt stöd

Varför reagerar inte kommuninvånarna i Kungälv på den pågående krisen på Kungälvs sjukhus?, frågar sig signaturen ”LOJ”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Det borde nu vara allmänt känt hos Kungälvs invånare att vårt sjukhus genomgår en kris och att verksamheten befinner sig i ett kaotiskt tillstånd. Personal och fackliga företrädare kämpar frenetiskt mot politiska och byråkratiska beslut som påverkat hela sjukhusets verksamhet så illa att personalen inte längre anser sig kunna svara för en patientsäker vård. Vem drabbas nu av denna kris? Naturligtvis vi patienter, det vill säga i stort alla kommuninvånare.

Jag skrev en insändare i KP i januari 2020 och varnade för hur den nya organisationen Sjukhusen i Väst skulle kunna påverka sjukhusets verksamhet och en insändare september 2021 när det hade hänt och där jag som patient gav mitt stöd till sjukhusets personal. Så vitt jag kunnat utröna har ingen annan kommuninvånare framträtt med några offentliga synpunkter. Varför har inte patient- handikapp- eller pensionärsföreningarna reagerat? Har kommunen inga synpunkter på att kommuninvånarna inte får en god sjukvård? Sjukhuset är ju vårt och det borde därför vara i vårt intresse att dess verksamhet kan bedrivas utan att störas av problemskapande beslut av politiker och tjänstemän.

LOJ