Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krångligare kontaktvägar för patienter och även för läkare och övrig personal. det anser insändarskribenten om situationen på Kungälvs sjukhus där vårdplatser saknats den senaste tiden. Arkivbild Bild: Kristian Johansson
Krångligare kontaktvägar för patienter och även för läkare och övrig personal. det anser insändarskribenten om situationen på Kungälvs sjukhus där vårdplatser saknats den senaste tiden. Arkivbild Bild: Kristian Johansson

Vården börjar likna sportens människohandel

Krångligare kontaktvägar för patienter och även för läkare och övrig personal. Det anser insändarskribenten om situationen på Kungälvs sjukhus där vårdplatser saknats den senaste tiden.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Angående artikeln ”Patienter trängs på akuten – vårdplatser saknas” (10/6):

Fredagens artikel om sjukvården fick undertecknad tycka till i ämnet. Har under åren varit i behov av många kontakter med sjukvården, även med inläggning som följd, vilket givit en erfarenhet som får mig att undra över vitsen med sammanslagningen under Västra Götalandsregionen. Var det bestämmanderuset som påverkade eller talet om synergieffekter? Det finns ju även något som heter ”ju fler kockar…….”. Min uppfattning är att det handlar om det sistnämnda. Krångligare kontaktvägar för patienter och även för läkare och övrig personal. Tveksamheter och en hel del av ”ingen vet vad den andre gör”. För egen del har det bland annat handlat om dubbla kallelser till olika platser för röntgen och läkaren som på bestämd tid skulle ringa om utfallet en viss tid blev på rätt tid men läkaren som ringde mig var en annan och han visste inte varför!

Sedan kan man undra över olika löner för likartade jobb som givetvis dränerar en del sjukhus till andras glädje. Där kan man tänka att VG borde lägga sig i. Det börjar likna sportens människohandel. Undrar också över hur ekonomin hanteras. Kan det tänkas att VG där skickar en budget (låg sådan) till respektive sjukhus och ekonomiansvariga åläggs att rädda skutan och jobbet? Kosta vad det kosta vill!?

Lorentz O

LÄS OCKSÅ: Fler söker vård akut – hårt tryck på Kungälvs sjukhus

LÄS OCKSÅ: Patienter trängs på akuten i Kungälv – vårdplatser saknas