Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vår boendemiljö är viktigt om vi ska orka ett helt arbetsliv

Vi talar ofta om att vi behöver förbättra arbetsmiljön men vår boendemiljö är minst lika viktig om vi skall orka arbeta ett helt arbetsliv. Det skriver Lars-Göran Åberg.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ”Vi ska vara stolta över Kungälv” (29/4):

Jag blir glad när jag läser att Miguel Odhner framhåller vikten av att utveckla gröna lungor i samhället. Jag hoppas att detta inte bara gäller Kungälv och Ytterby utan även för oss som bor i kommunens övriga tätorter. Vi har länge förordat betydelsen av naturområdet centralt i Kode och poängterat vikten av denna, för rekreation för barn och vuxna samt för skolverksamheten.

Vi talar ofta om att vi behöver förbättra arbetsmiljön men vår boendemiljö är minst lika viktig om vi skall orka arbeta ett helt arbetsliv. Då krävs en miljö för återhämtning nära våra boenden. En allt för hård förtätning av våra samhällen ger endast kortsiktiga ekonomiska vinster, däremot är det långsiktigt helt förkastligt. Vi talar om många generationer som skall växa upp och leva i den boendemiljö vi planerar för idag. Jag hoppas att våra politiker och tjänstemän vill skapa ett samhälle som vi även i framtiden vill bo och leva i. Om ingen vill bo i Kungälv får vi en utflyttning från kommunen i stället för det omvända med allt vad det innebär i form av skatteintäkter.

Lars-Göran Åberg

LÄS OCKSÅ: Vi ska vara stolta och rädda om vårt Kungälv