Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västtrafik: Vi måste använda våra resurser så att de gör så stor nytta som möjligt

Räknas inte vi som bor vi de hotade hållplatserna undrade en insändare. Nu svarar Västtrafik:

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Västtrafik svarar på insändaren ”Räknas inte vi som bor vid de hotade hållplatserna?” (15/10)

Tack för att du delar med dig av dina tankar om kollektivtrafiken.

Precis som du nämner i din insändare ska en gång- och cykelväg byggas för att öka säkerheten längs med väg 168. Vid Vävra korsväg kommer det också att byggas en passage över vägen.

Det är viktigt att vi använder våra resurser ansvarsfullt och hållplatserna längs sträckan ligger idag förhållandevis nära varandra, vissa med lågt antal resande men också geografiskt placerade på platser med bristande trafiksäkerhet. I samband med att en ny gång- och cykelväg byggs ser vi därför över hållplatslägena – flera rustas upp, tillgänglighetsanpassas och placeras med jämnare mellanrum längs sträckan på platser där de ska gynna så många som möjligt och möta upp det resandebehov som finns.

Detta innebär att några hållplatser tas bort och några läggs till. Vi förstår att förändringarna innebär en försämring för de resenärer vars närmsta hållplats dras in och ersätts av en längre bort. Helst skulle vi vilja möta alla önskemål men vi måste använda våra resurser så att de gör så stor nytta som möjligt. Förändringen innebär fler tillgängliga och säkrare hållplatser längs sträckan.

Alice Roman Dadisho, Västtrafik