Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten är starkt kritisk mot kompetensen på plan- och byggnadsavdelningen i Kungälv och anser bland annat att området vid Kongahälla center är livlöst. Bild: Privat
Insändarskribenten är starkt kritisk mot kompetensen på plan- och byggnadsavdelningen i Kungälv och anser bland annat att området vid Kongahälla center är livlöst. Bild: Privat

Upprörd och förskräckt över hur byggprojekt sköts i Kungälv

Insändarskribenten är starkt kritisk mot kompetensen på plan- och byggnadsavdelningen i Kungälv och anser bland annat att området vid Kongahälla center är livlöst.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Det senaste året har en hel del kommunala byggprojekt varit i blåsväder. Allt från farliga, omoderna och dyra trafiklösningar (t ex Vena ängar, tänkt skolplacering mitt i Kode), livlösa områden (t ex området vid Kongahälla Betongcenter, mycket höga hus med brun fasad), planerad bortplockning av bostadsområdens gröna lungor (t ex Dammbergen, Västra Porten, Kode centrum, Östra Tunge) och dyra tekniska lösningar (t ex tätskikt Sparråshallen, dyr marksanering för flerbostadshus bakom Mimers hus). Och nu även en misskött upphandling i Nordtag där en stor och erfaren bostadsutvecklare uttryckte tydligt ”att kommunen gjort ett ovanligt dåligt arbete i utvärderingen av tävlingen” (KP online, 4/1).

Kommunerna i Sverige har ett rykte om sig att ledningsgruppen på rådhusen inte alltid är den bästa. Men i Kungälv verkar det inte bara vara ett rykte. Jag är uppriktigt upprörd och förskräckt över att se hur dåligt diverse ärenden sköts av plan- och byggavdelningen! Jag trodde inte ens att det var möjligt att leverera så pass dåligt angående stadsbyggnad och teknisk förvaltning. En halvstor kommun som Kungälv borde vara kapabel att genomföra basala byggprojekt i samklang med befolkningen utan att det hakar upp sig i varje lite större projekt eftersom man inte har lyssnat på lokalbefolkningen eller inte har koll på tekniken eller närmast misshandlar naturen och grönområden. Det måste finnas en kompetent chef som utser och anställer rätt personer med rätt utbildning och lämplig erfarenhet.

Kan inte kommundirektören och ansvariga politiker i Kommunstyrelsen, främst samhällsbyggnadsrådet från (C), gemensamt höja kompetensen på plan- och byggavdelningen /stadsbyggnad? Nuvarande kompetensnivå är inte värdig vår snabbt växande kommun!

Vill se mer kompetens på plan- och byggavdelningen