Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kode nya skola placeras inte i skogen, skriver Ove Wiktorsson och Patrik Renström, Centerpartiet.  Bild: Kristian Johansson
Kode nya skola placeras inte i skogen, skriver Ove Wiktorsson och Patrik Renström, Centerpartiet. Bild: Kristian Johansson

Svar till barnen i Kode: Er skog är räddad

Politikerna har lyssnat på er barn. Kode nya skola placeras inte i skogen, skriver Centerpartiet i ett svar.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Svar till ”Barnen i Kode”.

Politikerna har lyssnat på er barn. Kode nya skola placeras inte i skogen. Det finns nu två platser som den nya skolan kan komma att placeras. Det ena stället är faktiskt bredvid nuvarande skolan. Den andra är borta där Scoutgården är i dag. Båda platserna har dessutom skog bredvid skolgården för att man skall kunna vara där på rasterna.

Till föräldrarna: Barn som leker i en natur som en skog blir starkare, lär sig hantera sina kroppar och faror. Dessutom kan alla koncentrera sig längre. Koncentrations förmågan kan öka från 5 minuter till hela 45 minuter för den som har svårt att sitta stilla. Chansen till mycket bättre undervisning!

Förslaget med placering vid nuvarande skolan, medför att trafiken in på Smaragdvägen i huvudsak stoppas. Nya angöringsplatser för bussar görs vid Kodevägen. Korsningen Kodevägen Hedsvägen byggs om radikalt.

Fram till den 2 juni arbetas detaljer och ekonomi genom noga. Ville bara berätta för er att alternativet som kallades L inte längre finns kvar.

Ove Wiktorsson och Patrik Renström, Centerpartiet

LÄS MER: Så ska trafiken ledas till ny skola i Kode

LÄS MER: Här vill Moderaterna bygga nya skolan i Kode

LÄS MER: Samarbetspartierna förvånade över M:s utspel om Kode skola

LÄS MER: Nya namninsamlingar mot en skola i centrala Kode