Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bostad ytterdörr nyckellår dörrlås
Bostad ytterdörr nyckellår dörrlås

Svårt att få lägenhet när internbyten går före

Internbyten riskerar att göra väntan lång för de som står i bostadskön till Kungälvsbostäder, menar signaturen Fortfarande kvar i kön.

Hur många "fighter" skall man behöva ta innan man kan få en lägenhet genom Kungälvsbostäder? Inte nog med att man "slåss" om lägenhet med alla dom som står i bostadskön, man skall ta fighten med dom som står i byteskön också! Alltså dom som redan har en lägenhet men inte vill bo kvar i den utan vill ha en annan!

För att få byta lägenhet skall man ha" Beaktningsvärda skäl". Det finns exempel på sådana skäl på KB:s hemsida. Jag kan mycket väl förstå dom skälen. Men min fråga är: hur noga kollar KB att det verkligen är befogat att få byta lägenhet? Vem kollar? Den personen som man byter med; skall den också ha särskilda skäl? Borde vara så i mitt tycke!

När man gör denna koll, går man då även ett steg längre tillbaka och ser att lägenheten från början förmedlades till den personen som nu vill byta? Gör man inte detta kan det ju bli en "byteskarusell" som gör att vi andra som står i bostadskön inte har en chans!

Eller är det så man ska göra: ta en lägenhet "vilken som helst", och sedan hoppas på att man kan byta med någon? Fet måste ju vara minst cirka 250 lägenheter om året som byter hyresgäster på detta sättet?

Fortfarande kvar i kön