Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkiv Bild: Catrin Hansson
Arkiv Bild: Catrin Hansson

Standarden höjs när nya bussar sätts i trafik

Nya bussar och utökad biljettkontroll är på gång, det skriver Västtrafik i sitt svar till skribenten bakom insändare Höj inte biljettpriserna om ni inte också förbättrar standarden!

Tack för din insändare. Vi justerar våra priser årligen för att kunna driva och utveckla kollektivtrafiken. Vi vill att kollektivtrafiken ska fungera så bra som möjligt för så många som möjligt.

Vi beklagar att du har upplevt att kortläsare ombord ofta inte fungerar. Det är givetvis någonting som alltid bör fungera och som vi försöker åtgärda så snart vi får till oss att det inte fungerar på en buss.

Grön express, som i sommar får namnet X4, kommer den 14 juni att börja köra med helt nya bussar vilket innebär att standarden höjs och resorna blir mer behagliga.

De allra flesta resenärer gör rätt för sig och köper biljett när de reser med oss. Men det finns de som inte gör det och det är aldrig okej.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet för att få fler att betala för sig. Det handlar bland annat om att utöka biljettkontrollen, som rör sig i hela regionen, och att införa påstigning endast genom framdörren på flera linjer i Göteborgsområdet.

Vi hoppas att dina resor med oss ska fungera bra i framtiden.

Ellen Pileblad, Västtrafik