Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild Bild: Elvira Linderot, Annelie Ivarsson Moran
Arkivbild Bild: Elvira Linderot, Annelie Ivarsson Moran

Skjutningar och kriminella gäng kan inte vara Löfvens fel

Håller hela Sverige på att bli galna? undrar skribenten, som är trött på att läsa inlägg efter inlägg om att skjutningar och kriminella gäng skulle vara statsministerns fel.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Varje dag gnälls det på regeringen och speciellt då på Stefan Löfven att han är ansvarig för gängens skjutningar, att gängen inte stoppas och så vidare. Men är det verkligen hans fel? Det är nog i första hand deras eget fel, gängmedlemmarnas, men också både ditt och mitt. Vi är samhället!

Varje dag kan man läsa inlägg från infantila Facebook-användare, men också från höga politiker, som skäller på Stefan Löfven, men är det hans fel?

Vi har fått fler poliser. Om det är någon som tror att man kan skaka fram nya poliser på en timme så tror ni alldeles fel, de skall utbildas och godkännas innan vi får se dem ute på fältet.

Vad är det ni kräver ni som gnäller? Att Löfven ska beväpna sig som Rambo, springa ut och skjuta var enda en av gängmedlemmarna? Ska Stefan springa runt i varje bostadsområde och vakta så att inget händer? Ska Stefan jaga knarksmugglare, säljare och köpare? När tusingen ska han då hinna med jobbet som regeringschef!

Det finns en enkel lösning på problemet. Sluta smuggla in vapen och knark, och sluta med knarkfabriker! Svensson borde sluta köpa narkotika! Överklassen borde sluta göda kriminaliteten genom knarkköp!

Sluta köpa svarta lägenheter, stulna saker och sluta vara dåliga förebilder för era barn och vänner – men framför allt sluta vara så jävla fega och tysta!

När ni ser ett brott, anmäl, även om det kan innebära fara för er själva. Anmäl när ni ser knarkhandel, hör kvinnomisshandel, misstänker barnmisshandel, ser eller misstänker att folk gömmer olagliga saker – anmäl!

Och en sak till, om du anser dig vara så jädrans duktig på att lösa Sveriges problem, hur kommer det sig då att det är Stefan Löfven som har fått förtroendet att styra vårt land och inte du?

Om du tror att du är så infernaliskt duktig på att lösa alla problem på en kvart så kandidera till statsministerposten i nästa val!

Du som sitter bakom datorn och skriver hatiska åsikter om regeringen, kliv fram och berätta för mig vad JUST DU har gjort för att förbättra och förändra situationen i Sverige?

Stefan Lindkvist