Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så kan du minska dina kostnader för avfallet, Lizette

Lizette undrade varför hon straffas fast hon håller nere sitt avfall? Nu svarar kommunen hur hon kan göra för att sänka sina kostnader om hon inte har så mycket avfall.

Vi på Kungälvs kommun vill börja med att säga att det är jättebra att du sorterar ut dina förpackningar och försöker hålla nere mängden avfall. För det är precis vad syftet med avfallstaxan är, att stimulera till minskade mängder restavfall samt uppmuntra till utsortering av matavfall, förpackningar och tidningar. Genom att sortera ut matavfall och förpackningar/tidningar kan du påverka hur stor avfallstaxan blir.

Det abonnemang du anger är osorterat avfall, där både rest- och matavfall är blandat. Detta är det dyraste abonnemanget eftersom matavfallet inte sorteras ut och inte kan återvinnas. För att minska dina kostnader kan du istället välja ett abonnemang där du ansluter dig till kommunens matavfallsinsamling eller där du själv hemkomposterar ditt matavfall. Har du mindre mängder avfall, så som du beskriver, är detta också ett bra alternativ eftersom du då kan få hämtning var fjärde vecka för ditt restavfall, vilket ger en betydligt billigare avgift.

Hör av dig till vårt Kundcenter så hjälper de dig.

Hälsningar

Dan Gorga, miljöingenjör Kungälvs kommun