Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändaren undrar hur kommunledningen ställer sig till värdet av institutioner som Fars hatt och Gästgifveriet. Bild: Jacob Humlén
Insändaren undrar hur kommunledningen ställer sig till värdet av institutioner som Fars hatt och Gästgifveriet. Bild: Jacob Humlén

Sätt er ner och bli överens - det gagnar alla!

Insändaren är bekymrad över att både Fars Hatt och Kungälvs Gästgifveri hamnat i ekonomiska svårigheter och tycker att kommunen borde se i värdet att de finns kvar.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Vi läser i tidningen om Fars hatts konkurs och nu också om Kungälvs Gästgifveris ekonomiska svårigheter. Vi kan förstå att verksamhetens ägare inte är överens med hyresvärden (kommunen) - en ägare som drivit verksamheten i snart 20 år.

Samtidigt skryter Miguel Odhner om överskottet i kommunen som uppgår till ca 200 milj.

Som kommunmedborgare undrar jag hur kommunledningen ställer sig till värdet av dessa institutioner - Fars hatt med dess historia men även gästgiveriet som Kungälvs första folkskola. Hur ser man värdet av "porten till Kungälv" över Fästningsholmen och den atmosfär som gamla byggnader och levande verksamheter bidrar med, både för oss invånare men naturligtvis också för alla turister som kommer till vår stad. Vore det inte en bra idé att sätta sig ner och bli överens, det gagnar alla!

Anders Petrén