Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sällan någon vill köpa grisen i säcken

Under två politiska styren har omdömeslösa beslut och delegations-fråntagande tyvärr varit det enda att lita på. Det skriver SD i en insändare.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Majoritetens blocköverskridande samarbete kohandlades för att få ordning på ekonomin genom tydlig ekonomistyrning och slopade vallöfte. Socialistiskt moderatstyre eller moderat socialiststyre, vad fick väljarna? Inget verkar i alla fall gått som planerat.

Sverigedemokraterna ser med stor oro på den förda tillväxtpolitiken. Faktum är att investeringsplanen för perioden 2021-2024 på mindre än 1,5 år justerats och ökat med nästan en halv miljard svenska kronor! Årets snygga resultat är bara rena tillfälligheter i redovisningsförändringar och tidigare covidrelaterade intäkter från staten. Vad händer med välfärden när sjukfrånvaro nu måste bekostas och engångsintäkterna sinar?

Under två politiska styren har omdömeslösa beslut och delegations-fråntagande tyvärr varit det enda att lita på. Modulhusaffären borde gett styrande politiker betänksamhet. En ny styrmodell kräver planering att "vara först" har inget mervärde i sig för invånarna.

SD verkar för brett ansvarstagande med hållbar ekonomi som skapar stabilitet och tillväxt. Bara så kan välfärdens viktiga satsningar finansieras och samtidigt slå vakt om generationsansvaret som skapar trygghet för både anställda och invånare över tid. Försiktighetsprincipen och långsiktighet måste genomsyra alla beslut.

I vårt ändringsförslag prioriterar SD fortsatt ökat underhåll av fastigheter, tydliga satsningar inom skola- och omsorg, funktionshinder, LSS, NPF, mot kvinnovåld, omsorg på hemmaplan och för att ta tag i den ökade psykiska ohälsan är pengatillskott nödvändigt.

Våra prioriteringar kvarstår inom kärnverksamhet och trygghetsfrågor, genom att slopa resursöverskott inom migration och ökad trygghet för vanligt folk genom kompletterande trygghetsvakter. Våra vallöften tar fortsatt sikte på mänskliga behov. Socialdemokraternas och Moderaternas väljare har även rätt att känna till vad de får 2022. Det är sällan någon vill köpa grisen i säcken.

Sverigedemokraterna Kungälv

Victoria Dahlqvist gruppledare

Morgan Carlsson vice gruppledare

Greger Plannthin ledamot i ekonomiberedningen