Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag som undersköterska har ett underbart arbete och har aldrig tråkigt utan känner att jag gör en enorm insats här i samhället och kommunen, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage
Jag som undersköterska har ett underbart arbete och har aldrig tråkigt utan känner att jag gör en enorm insats här i samhället och kommunen, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Rutavdraget urholkar inte välfärden i samhället

Svar på insändaren Få bort klyftorna - avskaffa rut-avdraget
Daniel Tengvall har fått det här med rutavdrag alldeles om bakfoten. Det kan ju vara folk som inte vet bättre som tror på det han skriver, så lyssna nu.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Jag har ett eget företag med just hushållsnära tjänster och det är alla vuxna medborgares rätt att nyttja dessa, definitivt inte enbart för dom rika som Daniel skriver.

Mina kunder är nästan alla äldre människor boende i kommunen som egentligen skulle ha hemtjänst för att klara sin vardag. Antingen har dom haft det men inte tyckt att det fungerat, eller så har dom haft mig från början när vardagen börjat att bli tuff.

Jag hjälper kunden med det som ryms inom rutavdraget vilket är en hel del. Mina kunder väljer helt själva hur länge jag ska stanna och vad jag ska hjälpa dom med, helt på deras villkor. Jag har inte bråttom utan hinner arbeta utan stress.

Jag är undersköterska i botten med lång erfarenhet. Mina kunder får min omsorg just för att dom själva har valt att få den hjälpen. Dom behåller hela sin värdighet och kan bo kvar hemma med min hjälp.

Vissa kunder är jag hos flera gånger i veckan, andra en gång, och några varannan vecka, efter önskemål. Det kan också ibland variera utifrån behoven som kan ändras. Dessa kunder är inte rika utan helt vanliga pensionärer som väljer att betala mig för att få behålla sin livskvalitet så länge det går i sitt eget hem. Dom väljer hellre bort något annat för att ha råd med mig så här är rutavdraget guld värt.

Jag som undersköterska har ett underbart arbete och har aldrig tråkigt utan känner att jag gör en enorm insats här i samhället och kommunen. Annars skulle alla dessa behöva hjälp av den kommunala hemtjänsten, alternativt komma in på ett äldreboende. Jag har nära samarbete med mina kunders familj eftersom en gammal människas situation kan ändras snabbt.

Så att detta avdrag skulle urholka välfärden som Daniel skriver ser jag som helt felaktigt utan det är ju precis tvärtom! Det hjälper så många i deras vardag, så ta inte bort rutavdraget!

//Fru Rut

LÄS OCKSÅ: Så bra är hemtjänsten i Kungälv