Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rösta på S på söndag för skolan

Hur ska alla barn och ungdomar få godkända betyg och klara grundskolan om det inte finns tillräckligt med resurser till skolan? Det skriver signaturen ”Före detta lärare i skolan”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

”Den svenska folkskolan grundades 1842 och 1962 fattades beslut om den nya grundskolans bildande. Då skapades en skola för alla. Fram till år 1992 hade vi idébaserade skolor, grundade på olika pedagogiska alternativ. Kommunaliseringen gjorde att det blev skolpeng till varje elev. Detta har försämrat den kommunala skolan. Skolan var tidigare detaljstyrd genom statsbidrag vilket var mycket positivt. Skolan ska vara statligt styrd och ingen marknad med vinster. Våra skatter ska vara resurser till lärare och barn. Barnen är vår framtid. Fler lärare och mindre elevgrupper behövs för att barnen ska kunna klara grundskolan med godkända betyg.

Hur ska alla barn och ungdomar få godkända betyg och klara grundskolan om det inte finns tillräckligt med resurser till skolan: både utbildad personal, skolböcker, studiero, elevhälsa som fungerar tillförlitligt i skolan samt elever vars grundläggande behov tillgodoses av de som har ansvaret för det?”

Före detta lärare i skolan

LÄS OCKSÅ: Regeringens misslyckanden slår hårdast mot oss unga

LÄS OCKSÅ: Vårt bidrag är uppvärmning till fler fastighetsägare