Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pengarna behövs i välfärden och där skall de också stanna

En del oppositionspartier tycker att kommunen investerar för mycket och andra att vi investerar för lite. Det kanske tyder på att vi ligger på en rimlig nivå? Det skriver Jonas Andersson (S).

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändare ”Helt oacceptabelt att beskatta invånarna utan att investera” (26/8):

En del oppositionspartier tycker att kommunen investerar för mycket och andra att vi investerar för lite. Det kanske tyder på att vi ligger på en rimlig nivå? Jag konstaterar att vi både investerat och amorterat på våra lån under mandatperioden. Det räcker med att titta ut genom fönstret eller läsa kommunens årsredovisning för att se det.

Liberalerna å sin sida föreslår skattesänkningar på 45 miljoner kronor, i tider med krig i Europa och den högsta inflationen på mycket länge. För Socialdemokraterna är det självklart att pengarna skall stanna i välfärden. Vi kan anställa många lärare eller undersköterskor för 45 miljoner kronor. Vi har den här mandatperioden förbättrat ekonomin och vänt upplåning till amortering. Socialdemokraterna tänker inte låta Liberalerna spendera våra gemensamma pengar på olämpliga skattesänkningar. Pengarna behövs i välfärden och där skall de också stanna.

Socialdemokraterna går till val med tre huvudpunkter. Klimatomställning och nya gröna jobb. Ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välvärden. Knäck segregationen och stoppa brotten. Detta kostar pengar. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik, en kompetent förvaltning och fantastisk personal har vi idag handlingsfrihet och en ekonomi i balans. Du väljer hur vi går vidare. Skall vi, som Socialdemokraterna vill, stärka välfärden, knäcka segregationen och stoppa brotten? Eller skall vi lyssna till det gamla andefattiga borgerliga skattesänkningsmantra vi hört i alla tider? Du väljer.

Jonas Andersson

Kommunfullmäktigekandidat, Socialdemokraterna

LÄS OCKSÅ: Alla barn ska ha bra fritidsmöjligheter

LÄS OCKSÅ: Moderaterna har inte förstått god ekonomisk hushållning