Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vart tog alla lovord och löften tog vägen som sades under pandemin? Den frågan ställer undersköterskorna i Kungälvs kommun till de kommunala politikerna i ett öppet brev. Arkivbild. Bild: Mia Hšglund
Vart tog alla lovord och löften tog vägen som sades under pandemin? Den frågan ställer undersköterskorna i Kungälvs kommun till de kommunala politikerna i ett öppet brev. Arkivbild. Bild: Mia Hšglund

Om vi var så viktiga under pandemin, varför syns inget i våra lönekuvert?

Vart tog alla lovord och löften tog vägen som sades under pandemin? Den frågan ställer undersköterskorna i Kungälvs kommun till de kommunala politikerna i ett öppet brev.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Hej politikerna i Kungälvs kommun!

Stormen har lagt sig och pandemin räknas inte längre som en pandemi.

Men kvar står vi undersköterskor och undrar vart alla lovord och löften tog vägen.

Hur högt värderas vi i Kommunen egentligen eller var det bara ord som sas i stunden?

Under pandemin har det märkts hur otroligt underbemannad Kungälvs kommun är på undersköterskor. Rader ekar tomma inom äldreomsorgen i kommunen, även om det anställts upp under året saknar vi många kollegor.

Det är inget attraktivt yrke längre och vi förlorar många kollegor till andra kommuner och lönen är en stor del av problemet just nu. Bara att söka sig till andra sidan älven kan ge 4000 mer i grundlön.

Om vi var så viktiga under pandemin, varför syns inget i våra lönekuvert?

Grundlönen för nyanställda undersköterskor i kommunen har höjts ganska mycket nu vilket är otroligt bra, men vart är höjningen för oss som redan är erfarna undersköterskor och anställda i kommunen? Vi som gjort 10,15,20 och ännu fler år i vården och framförallt i Kungälvs kommun.

Hur ska ni hålla kvar oss i kommunen när vi får kollegor direkt från skolan som får en grundlön som är likadan eller i vissa fall högre än den lönen vi har haft i alla år?

VG-regionen satsar 117 miljoner på sina undersköterskor för att höja deras grundlön med 1511kr/månad

Varför är de skillnad på de kommunala undersköterskorna? Slet inte vi lika mycket under pandemin?

Räknas inte vårt jobb lika mycket?

Var det inte ganska mycket plus i kommunens budget detta år?

Om det ska satsas så mycket på att göra Kungälvs kommun till en attraktiv arbetsplats och få oss erfarna trogna undersköterskor att stanna kvar, är de inte dags att lägga lite av den vinsten på oss?

Vi har inte råd att förlora fler kollegor som lagt ner flertal år i denna kommun för att det bara satsas på de nyanställda undersköterskorna och inte på oss som redan är anställda.

Är det inte dags att satsa på den gruppen det alltid pratas om så mycket under varje valkampanj men när valvakorna tystnar står vi undersköterskor kvar på samma ställe, utan någon skillnad.

Med vänliga hälsningar

undersköterskorna i Kungälvs kommun