Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Okontrollerad vinstmaskin som inte känns

Kungälvs kommun gjorde ett kraftigt överskott förra året. Men SD är inte imponerade. Hur kan man vara nöjd när man inte har ordning på kommunen?, skriver Victoria Dahlqvist, gruppledare SD.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Kommunen gjorde kraftiga överskott förra året. I tidningen kunde vi läsa om en nöjd politisk majoritet. Vi sverigedemokrater undrar hur man kan vara nöjd när man inte har ordning på ekonomin?

Är moderaterna, centern och socialdemokraterna nöjda med att det slarvats med ekonomin att fastigheter måste rivas och leasing är enda utvägen?

Men är det verkligen en vinstmaskin när överskotten mest bygger på utförsäljningar och nedskärningar?

Vi frågar oss om personalen ropar hurra när deras anställningar blivit otrygga?

Vi undrar om barnen är nöjda när ytan riskerar krympa då skolan stängs eller om fröken på fritids måste sluta pga en tillfällig vinstintäkt under pandemin samtidigt som föräldrar berättar i lokalposten om barns ohållbara skolsituation?

Är Kalles föräldrar är nöjda när de måste skjutsa till förskolan tvärs igenom hela kommunen samtidigt som drivmedel kostar 40kr per mil eller om Madde som inte hade någonstans att ta vägen, hur hög är hennes nöjdhet idag?

Sverigedemokraterna är i alla fall inte nöjda! Hela mandatperioden har vi drivit på för att stoppa den extrema tillväxtpolitiken, vi har varnat om risker med gräddfiler och okontrollerad invandring.

Vi var också dem som larmade om den oacceptabla situationen för barn och kvinnor som blivit våldsutsatta, om det alarmerande skolresultatet och om elever som inte får rätt stöd - i rätt tid, om uteblivna pengar till öppenvård för unga och vuxna samtidigt som allt fler tvångsvårdas. SD har tjatat om riskerna med utförsäljning och leasing, om slarv med underhåll och ogenomtänkt byggnation.

Kommunen har gått med närmare 1 miljard i överskott under mandatperioden – tycker du det märks?

Kungälv behöver visioner som istället tar sikte på mänskliga behov. Det är vårt fokus. Sverigedemokraternas inriktning är trygghet, framtidstro och hemkänsla. Den 11 september kan du byta ut styret!

Victoria Dahlqvist

Gruppledare (SD)