Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu finns det kommunala dubbeldirektörer

När nu vår kommundirektör utses för ytterligare ett direktörsjobb blir min omedelbara reflektion: Hur kan hon klara detta på normal arbetstid , undrar signaturen ”LOJ”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

När jag läser Kungälvsposten (14/12) och får läsa att kommunens högste befattningshavare kommundirektören också blivit utsedd att vara VD i det nybildade koncernbolaget AB Kongahälla. stannar jag upp i läsningen och tänker hur olika förutsättningarna är för våra yrken och anställningar. Nog har vi alla fått lära oss att direktörernas löner är höga därför att deras ansvar och arbetsbelastning är så enormt stor.

När nu vår kommundirektör utses för ytterligare ett direktörsjobb blir min omedelbara reflektion: Hur kan hon klara detta på normal arbetstid och vad får hon tiden ifrån? Vilka uppgifter som kommundirektör frigörs hon inifrån? Frågorna kan sammanfattas i en enda undran: Hade hon tid över innan den nya utnämningen?

En sjuksköterska på sjukhusets IVA säger sig ha svårt att få tid för toalettbesök, men kommundirektören har utrymme för ytterligare en direktorstjänst.

LOJ