Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MUF: Ineffektiv politik har drivit på ökade samhällsklyftor

MUF vill både se krafttag mot de kriminella gängen och satsa på att ge socialt utsatta ungdomar, som är på väg in i kriminalitet, en möjlighet att hitta en väg ut och etablera sig i samhället.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Svar på Elisabeth Sanderssons insändare

Den grovt organiserade brottsligheten, är vår nations största samhällsproblem i modern tid. Vi ligger i EU-toppen gällande dödligt skjutvapenvåld och har en bottenplacering i EU sett till polistäthet. Antalet gängrelaterade skjutningar i vårt land slår nu rekord, samtidigt som polisen tvingas gå med underskott och utan ökade resurser.

Sverige har även EU:s 4:e högsta arbetslöshet, trots att Stefan Löfven (S), för sju år sedan, lovade att vi skulle ha EU:s lägsta år 2020. Regeringen har misslyckats kapitalt med integrationspolitiken, vilket givetvis har lett till stora och svårhanterliga konsekvenser.

En misslyckad integration får allvarliga följder. En av dessa allvarliga konsekvenser är ökad segregation och utanförskap samt andra sociala problem. 675 000 utrikesfödda i Sverige är icke självförsörjande samtidigt som två tredjedelar av alla långtidsarbetslösa är likaså. Detta visar på att regeringen Löfven ända sedan dag ett vid makten, fört en ineffektiv politik som lett till ökade samhällsklyftor. Det är där det stora problemet ligger, inte att framgångsrika, skattebetalande individer får betalt efter hårt arbete.

Vi vill satsa på att minska dessa klyftor, genom att lägga tyngd på att sänka skatten för Sveriges arbetare, med extra tyngd på låg och medelinkomster. Med vår politik lönar det sig också att arbeta och inte att gå på bidrag. Alla som kan jobba ska jobba. Det utgör grunden för ett välmående samhälle.

En av de viktigaste förebyggande insatserna mot kriminaliteten, är att ge socialt utsatta ungdomar möjligheten till att göra klassresor och etablera sig i samhället. Lika viktigt är det att hjälpa de ungdomar som fastnat i kriminalitet att välja en annan, vettig livsstil. För att kunna göra detta krävs det att de som rekryterar, de kriminella gängen, lagförs och avlägsnas från gatorna. När civila medborgare skjuts öppet på gatan finns det varken tid eller rum för att ta fram silkesvantarna. Det krävs krafttag, både brottsförebyggande och sett till rättsliga påföljder.

Oliver Andersson, distriktsordförande MUF Västra Götaland Västra

Ludvig Anderström, styrelseledamot MUF Ale-Kungälv