Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är en Illustration av ett höghastighetståg. Bild: Skanska
Bilden är en Illustration av ett höghastighetståg. Bild: Skanska

MUF: Går det att lita på Utvecklingspartiet

Ordföranden i MUF i Västra Götaland, Oliver Andersson, undrar om det går att lita på Utvecklingspartiet som verkar dåligt insatta i politiken generellt. Nu undrar han vad partiet bygger sina politiska ställningstaganden på?

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Har den senaste tiden läst ett par insändare från Utvecklingspartiet (UP) som gör att jag undrar om deras politiker är dåligt insatta i politiken generellt. Missuppfattningar och okunskap leder till fel slutsatser och i slutändan dåliga politiska lösningar.

LÄS MER: Varför ska Kungälv bekosta höghastighetståg till kontinenten?

LÄS MER: Utvecklingspartiet har redan ställt sig bakom Skagerrakkorridoren

Fastän UP stöder Skagerrakkorridoren genom beslutet i kommunstyrelsen försöker man framställa sig som motståndare med argument gripna ur luften. Kan andra partier ens lita på UP med politiker som inte ens vet vad man beslutat för bara ett par månader sedan.

UP påstår apropå järnvägssatsningen att alla andra partier är styrda från Stockholm och lyder order om att bygga en järnväg till Oslo. I verkligheten är det nog snarare så att det sista man önskar sig i ”Stockholm” är fler satsningar som ska rymmas i den nationella infrastrukturplanen.

Initiativet till Skagerrakkorridoren kommer från näringslivet genom Sveriges byggindustrier och Västsvenska handelskammaren. Kommunerna stödjer givetvis näringslivet eftersom vi vill ha jobb, utveckling och tillväxt. Att ens tro att kommuner betalar investeringen genom nedskärningar i skolan är väldigt allvarligt. Skagerrakkorridoren är tänkt att finansieras på samma sätt som Öresundsbron, genom ett konsortium som sedan får igen sina pengar via banavgifter.

LÄS MER: Integrera nya skolan med Tunge skola

I en annan insändare föreslår utvecklingspartiet att skolan i Kode ska byggas vid Tunge skola, ett område med strandskydd och skredrisk varför kommunens förvaltning inte angett platsen som lämplig.

Min fråga till utvecklingspartiet är vad bygger ni era politiska ställningstaganden på när ni inte använder kunskap?

Oliver Andersson,

Distriktsordförande MUF Västra Götaland Västra