Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Illustration: Kungälvs kommun
Bild: Illustration: Kungälvs kommun

Moderaterna tar ställning för var Kode skola ska ligga

Som det ansvarsfulla parti vi är lyssnar vi på alla parter. I dialog med Kodeborna har vi tagit till oss värdefulla synpunkter och förslag, skriver Bo Franzon och Britta Malmberg Ohlsson (M).

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Svar på Vår (L) ståndpunkt kring Kode skola vinner gehör

Det är svårt att se vilken ståndpunkt Liberalerna har som de menar vinner gehör. Det enda vi sett är att Liberalerna är emot en utbyggnad på nuvarande plats. Att vara emot är det enklaste i världen men att komma med konstruktiva lösningar som Moderaterna nu gör kräver arbete, kreativitet och kunnande.

Som det ansvarsfulla parti vi är, lyssnar vi på alla parter. I dialog med Kodeborna, som för övrigt inte bara har en röst utan flera olika ståndpunkter, har vi tagit till oss värdefulla synpunkter och förslag.

De utredningar våra duktiga tjänstemän gjort, med olika möjliga platser, har gett oss kunskap om planer, lokaliseringar och trafiklösningar. Diskussioner med våra politiska motståndare samt dialogen med de övriga i vår majoriteten, Centern och Socialdemokraterna har gjort att vi kunnat ta ställning.

LÄS MER: Här vill Moderaterna bygga nya skolan i Kode

Först nu, med allt detta sammanvägt, har vi kommit fram till var det är det allmännas intresse att förlägga skolan. Vi glada över att ha landat i en hållbar lösning för Kode skola som ska fungera för generationer av barn i bort emot ett sekel.

Det är så, Mikael, Elisabeth, Matilda och Thomas, vi moderater tar beslut.

Inte som Liberalerna, genom att komma fram till var skolan inte ska ligga.

Bo Franzon (M)

Britta Malmberg Ohlsson (M)