Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

M och S har gett upp medborgardialogen

Det är dags att börja lyssna på våra invånare - medborgardialogen är viktigare än glass och ballonger på Stadshuset. Det menar Michael Karlsson (Liberalerna).

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Vi måste börja värdesätta medborgardialogens betydelse. En god dialog skapar ett ömsesidigt förtroende mellan kommunen och dem som bor i ett område. När dialogen istället uteblir och ersätts med möten där redan fattade beslut skall motiveras så sker det omvända, en misstänksamhet och ilska uppstår.

I min egen kommundel, Kode, fick invånarna genom rapporter läsa hur nya infartsvägar planerades utanför deras vardagsrum, deras garagelängor skulle tas bort, allt för att bereda plats för den blivande skolan på en plats som invånarna själva pekade på var en dålig plats. Allt detta utan att berörda parter involverats eller fått någon som helst möjlighet att tycka till.

Kommunstyrelsens ordförande, Miguel Odhner (S), uttryckte efteråt förvåning över att människor reagerar negativt på planerna - de borde ju varit nöjda när de ska få en ny skola även om planerna gick rakt emot de boendes kunskaper om området.

Vi har under mandatperioden fått se Moderaterna och Socialdemokraterna i sitt gemensamma styre nedmontera medborgardialogen - man verkar anse sig veta bäst själv. Kommundelsstämmor har tagits bort och ersatts med någon form av mini-mässa på Stadshuset. Det är inte så vi skapar en gemensam vision om lösningen på våra kommundelars utmaningar. Det är dags att invånarna även i de mindre centrala kommundelarna som Kode, Kärna och Diseröd börjar tas på allvar.

Vi ska ta till vara på den kunskap, vilja och engagemang som finns i våra kommundelar. Det är dags att börja lyssna på våra invånare - medborgardialogen är viktigare än glass och ballonger på Stadshuset.

Michael Karlsson, Liberalerna (och Kodebo)

LÄS OCKSÅ: Det skapar en flexibilitet för kommunen på marginalen

LÄS OCKSÅ: Utökad elevhälsa på varje skola är vårt vallöfte