Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mötet mellan allmänheten och politiken måste vara tillåten

Det offentliga rummet får inte privatiseras! Det skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Frågor till Kongahälla centrums chef Anton Knutsson:

I mer än ett halvt sekel har jag sålt tidningar utanför Systembolaget i Kungälv och det har samtidigt gett upphov till många politiskt intressanta samtal med Kungälvsborna. Nu när Systembolaget ligger i Kongahälla center vill du stoppa denna försäljning. Varför? Du använde dig av en ung vakt för att avvisa mig från gallerian. När jag för några dagar sedan istället stod på utsidan av Kongahälla center med mina tidningar sände du ut samma ordningsvakt för att ge mig en tillrättavisning - jag stod för nära ingången till gallerian. Det kändes inte helt bra, ungefär som när jag för ett par år sedan tvingades meddela Sven Wollter att han inte var välkommen till Vita fläckens torg för att hålla en fredsappell, han kunde störa kommersen.

Det är politiken som gett förutsättningarna för Kongahälla center, nu vill du förbjuda politiker att där föra samtal med sina väljare. Kongahälla center har samtidigt skrivit under Kungälvs kommuns samhällskontrakt. Tycker du att ditt agerande är i samklang med andan hos samhällskontraktet?

Kongahälla center är tyvärr den enda stora mötesplatsen för kungälvsborna så som staden ser ut idag. Då måste mötet mellan allmänheten och politiken vara tillåten där. Det offentliga rummet får inte privatiseras!

Örjan Mattsson