Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Måste ta ett helhetsgrepp på undersköterskornas situation

För kommunen liksom övriga offentliga arbetsgivare, är undersköterskorna en viktig personalgrupp som vi måste tänka mycket klokt och strategiskt kring. Det svarar Anders Holmensköld (M) på en replik.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ”Om vi var så viktiga under pandemin varför syns inget i våra lönekuvert?”

Återkommer till undersköterskorna i Kungälvs kommuns insändare där man undrade över anställningsvillkor, lön och uppmuntran från kommunen efter pandemin. Tyvärr kan inte jag ensam leverera några löften till er direkt i mitt insändarsvar men jag tycker att ni uttrycker uppfattningar som är berättigade. Jag känner inte till några särskilda löften eller vem som avgett dom eller vad de handlade om och ser därför gärna att ni kontaktar undertecknad om detta!

För kommunen liksom övriga offentliga arbetsgivare, är undersköterskorna en viktig personalgrupp som vi måste tänka mycket klokt och strategiskt kring. Vi kan konstatera att det många gånger kan vara tufft att jobba som undersköterska och naturligtvis extra tufft under en pandemi. Det är inte alldeles enkelt att rekrytera nya, då allt färre ungdomar väljer vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet.

Samtidigt som allt detta sker kommer behovet av undersköterskor att öka de kommande åren. Vi har av dessa anledningar just nu mycket politiska diskussioner om yrket, både i kommunen och i Göteborgsregionen. Jag är därför helt klar över att vi måste ta ett helhetsgrepp på undersköterskornas situation - från arbetsmiljö, arbetsuppgifter till anställningsvillkor. Jag hoppas kunna komma tillbaka inom en snar framtid med förslag som skulle kunna bidra till att situationen för undersköterskorna i Kungälv förbättras.

Anders Holmensköld (M)

Kommunalråd för finans- och personalfrågor

LÄS OCKSÅ: Om vi var så viktiga under pandemin, varför syns inget i våra lönekuvert?

LÄS OCKSÅ: Personalbristen har ställt till problem för oss vårdtagare