Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi har haft en gemenskap där alla kan prata med alla, vi har skrattat ihop och kämpat igenom jobbiga stunder. Nu har flertalet sagt upp sig på mindre än fyra månader och flera söker nytt. Det skriver insändarskribenten om stämningen på Kungälvs sjukhus. Arkivbild Bild: Charlotte Gad
Vi har haft en gemenskap där alla kan prata med alla, vi har skrattat ihop och kämpat igenom jobbiga stunder. Nu har flertalet sagt upp sig på mindre än fyra månader och flera söker nytt. Det skriver insändarskribenten om stämningen på Kungälvs sjukhus. Arkivbild Bild: Charlotte Gad

Många säger upp sig för att vi inte kan ge patientsäker vård

Vi har haft en gemenskap där alla kan prata med alla, vi har skrattat ihop och kämpat igenom jobbiga stunder. Nu har flertalet sagt upp sig på mindre än fyra månader och flera söker nytt. Det skriver insändarskribenten om stämningen på Kungälvs sjukhus.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Jag vill upplysa för den rådande arbetsmiljö på Kungälvs sjukhus och specifikt på avdelning 6. Anledningen till detta är för att många säger upp sig för att vi inte har personalen för att kunna ge patientsäker vård på grund dålig struktur och förmåga att kunna leda från chefernas håll och från ledningen. Många utomstående har gått från att säga ”det är alltid så härlig stämning på avdelning 6” till att kommentera den spända atmosfären.

Cheferna gick in med hårdhandskar istället för att lära känna oss som personal och faktiskt lära känna våra arbetssätt och se själva med vad som behöver förbättras, istället gick det ut efter siffror och statistik och detta har resulterat till en spänd och överbelastad arbetsplats, där många har blivit sjuka, utbrända och sagt upp sig för att dem inte lyssnar på vad vi behöver eller viktigast ser vad vi behöver. Sjukfrånvaron är hög och nästan dagligen ringer det någon och sjukanmäler sig. Cheferna har orsakat en miljö där folk är rädda att säga vad dem tycker och vissa går till cheferna för att rädda sitt skinn. Det går inte att få tag på de så fort de lämnar avdelningen på deras arbetstid. Det upplevs att dem förväntar sig att vi ska vara tillgängliga 24/7 för att bli inbeordrad men de är aldrig själva tillgängliga för det.

Det har varit en hög arbetsbelastning under hösten men personalen har tidigare kunnat ta sig genom det för att stämningen på avdelningen har varit bra. Vi har haft en gemenskap där alla kan prata med alla, vi har skrattat ihop och kämpat igenom jobbiga stunder. Nu har flertalet sagt upp sig på mindre än fyra månader och flera söker nytt. Om det inte är en solklar reflektion på ledningen av sjukhuset och avdelning 6 samt ett tecken på bristen som finns på vårdpersonal inom regionen.

Anonym vårdpersonal i VGR

LÄS OCKSÅ: Var skall Hemtjänsten parkera?

LÄS OCKSÅ: Ska det nya Kode drunkna i bilar?

LÄS OCKSÅ: Katalysatorer stjäls från bilar i Kungälv