Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På torsdagen beslutar Kungälvs kommunfullmäktige om ny taxa på Marstrandsfärjan. ARKIVFOTO: Gunnar Fägerlind Bild: Kristian Johansson
På torsdagen beslutar Kungälvs kommunfullmäktige om ny taxa på Marstrandsfärjan. ARKIVFOTO: Gunnar Fägerlind Bild: Kristian Johansson

Lyssna på företagare och medborgare i Marstrand

Liberalerna ställer sig bakom den budget som företagarna på Marstrand tagit fram med en kostnad om 600 för ett årskort på färjan.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Vilka vet egentligen bäst eller vad skall man tro på?

Det är frågorna vi som fullmäktigeledamöter skall ställa oss när vi skall fatta beslut om ny taxa för Marstrandsfärjan på torsdagens möte.

Tyvärr fick Liberalernas förslag till beslut om ny taxa, som grundar sig på budgeten som Marstrandsföretagarna tagit fram, inget gehör i kommunstyrelsen. Nu ska fullmäktige ta det slutgiltiga förslaget.

Det var inget enkelt beslut att ta fram en budget för eftersom underlaget för den beräkning som gjorts av såväl förvaltning som företagare var undermåligt. Det snabba övertagandet av Marstrandsfärjan förra året gjordes med vilja om bättre service och betydligt bättre priser än vad Västtrafik hade att erbjuda, men underlaget var ytterst bristfälligt, på gränsen till inkompetent hanterat av Västtrafik. Sålunda var det ingen enkel uppgift att ta sig an allt från priser till utbud, förnyelse och kontroll av en verksamhet som inte faller inom det kommunala uppdraget, men som ansågs nödvändigt för att bibehålla service för såväl boende, företagare som för besöksnäring i Marstrandsområdet.

Förslagen som står emot varandra innebär båda en minskning av årskostnaden, därutöver små skillnader för enkelbiljetter samt i mängden utbud av olika slags biljetter. Båda budgetarna är välgrundade, likväl vill delar av majoriteten, S och M tillsammans med KD, SD och V sätta en taxa om 1200 SEK för ett årskort. C vill däremot att det skall kosta 2000 SEK. Mot detta ställs den budget som företagarna tagit fram med en kostnad om 600 SEK för ett årskort.

Så vem vet bäst eller vad skall man tro på? Liberalerna tror på de som tjänar sitt levebröd på att driva företag och bor i Marstrand. Vi hoppas att fler sällar sig till den tron.

Elisabeth Mattsson (L)

Oppositionsråd

Jan Tollesson (L)

Vice ordförande kultur-och fritidsberedningen, kommunfullmäktige