Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luddiga skäl för många lägenhetsbyten

För att göra det lätt för alla parter kanske det vore bra att först ta reda på om man är berättigad överhuvudtaget att få byta lägenhet. Det skriver signaturen ”Kanske min tur snart”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik till Irene Klamas Kommunikationschef Kungälvsbostäder för insändaren ”Byteslägenheter är inte samma som förmedlas i bostadskön” (23/11).

LÄS MER: Missar lägenheter på grund av alla byten

Jag vet att bytesrätten mellan hyresrätter regleras i hyreslagen, men det jag vänder mig mot är att det ligger ute så många lägenheter för byte där skälen verkar vara minst sagt" luddiga" och inte verkar överensstämma med vad KB anser som" beaktansvärda skäl".

För att göra det lätt för alla parter kanske det vore bra att först ta reda på om man är berättigad överhuvudtaget att få byta lägenhet, innan man lägger ut den i byteskön och inte som nu tvärtom! Nu kommer man överens om ett byte och därefter ansöker man hos hyresvärden om detta! Mycket korrespondens och ansökningar som ska behandlas till kanske ingen nytta! Om man går in på KB hemsida och tittar på byteskön, kan man direkt se att vissa inte hör hemma där!

Förstår heller inte när du säger att de lägenheter som byts i ett lägenhetsbyte är inte samma lägenheter som förmedlas i er bostadskö! Jag förstår att de inte kan vara ute i byteskön och bostadskön samtidigt, men om hyresgästen säger upp sin lägenhet istället för att byta, jo då skulle den ligga ute till förmån för alla som söker bostad! Jag vet att jag själv skulle ha (på grund av mina poäng) stor chans att kunna få hyra någon av dessa lägenheter som just nu ligger ute för byte. Och dessutom ligger ute både för andra och tredje gången! Har stått 15 år i bostadskön, som många med mig har gjort och jodå jag uppdaterar mig regelbundet! Men jag kanske kan vara lugn nu genom ditt svar om att det alltid måste finnas" beaktningsvärda skäl" för då har jag stor chans att" få" min lägenhet!

Kanske min tur snart?