Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liberalerna vill bevara närströvområdet i centrala Kode.   Bild: Kristian Johansson
Liberalerna vill bevara närströvområdet i centrala Kode. Bild: Kristian Johansson

Liberalerna säger nej till skola i Kode centrum

Liberalerna har efter noga övervägande bestämt att vi säger nej till en skola på platsen “L”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Äntligen skall en ny skola byggas i Kode! Sanningen är att när väl det första spadtaget skall tas är det inte en dag för tidigt. Det är dock aldrig så enkelt som det verkar, dels skall en ny byggnad genomgå sedvanlig formell prövning, dels skall alla synpunkter om var den skall stå någonstans hanteras. Just dessa synpunkter har varit och är många och för det mesta väldigt kloka från olika förespråkare för än den ena eller andra platsen.

Detta har givit upphov till en livlig diskussion hos många förtroendevalda, men ingen förtroendevald har vågat svara på huruvida den föreslagna platsen “L” som innebär byggande av en skola i centrum verkligen är där det är bäst att bygga. Liberalerna har efter noga övervägande bestämt att vi säger nej till en skola på platsen “L”. Liberalerna vill bevara det fina grönområdet för rekreation som finns mitt i Kode och se till så att trafiken i centrum inte ökar. Vi vill ha en skola som byggs på en plats som tillåter gång och cykeltrafik från centrum, med vägar som är säkra för barn, föräldrar, och boende. Vi vill ha en skola som byggs miljövänligt med den senaste tekniken för hållbarhet både för byggnaden och miljön runtomkring. Vi vill ha en skola som klarar av att tillgodose behovet som ett växande Kode har.

Platsen denna nya skola skall stå på är vi säkra på att vi med god vilja kan finna gemensamt. Liberalerna har givit besked, nu är det upp till de andra partierna att ge sitt.

Elisabeth Mattsson (L)

Michael Karlsson (L)

Thomas Loong (L)

Matilda Jansson (L)