Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Låt ungdomarna vara

A-traktorers framfart på vägarna är ständigt het debatt i Kungälv.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Jag blir bara så less på allt hat mot A-traktorer och mopedbilar. Nästintill alla av dessa förare sköter sig alldeles exemplariskt i trafiken, mycket bättre än vad de bilister i allmänhet gör. De flesta viker exempelvis in på busshållplatser för att vi bilister skall kunna köra om. Bilisterna å andra sidan kan inte ens vänta 30m till dess att det blir tvåfiligt med att köra om.

LÄS MER: Förbjud dessa trafikfaror

Orsaken till att vi i Kungälv har så många A-traktorer och mopedbilar är att vi har en väldigt dålig kollektivtrafik som gör att ungdomarna inte ens kan ta sig till/från gymnasieskolan utan skjuts eller eget fordon. Mopeder är mycket farligare för ungdomarna och de går dessutom inte att använda hela året.

LÄS MER: En tidsfråga innan vi får vår första rondellkrock eller påkörda cyklist

Slutligen så finns det i Kungälvs kommun inga vägar med högre laglig hastighet än 70km/h där A-traktorer och mopedbilar får köra, så exemplet med 90km/h är absolut inte relevant i Kungälv. Det finns rent allmänt inte ens särskilt många vägar med 90km/h i Sverige där A-traktorer får köra, de flesta är skyltade med 80km/h numera.

Var glad över att ungdomarna klarar sig själva och lär sig köra i trafiken i låga hastigheter. Så bråttom har ni inte!

Jan