Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ökad befolkningstillväxt har prioriterats alldeles för aggressivt, skriver KD. Arkivbild från invigningen av Kongahälla center: Katarina Berg Bild: Katarina Berg
Ökad befolkningstillväxt har prioriterats alldeles för aggressivt, skriver KD. Arkivbild från invigningen av Kongahälla center: Katarina Berg Bild: Katarina Berg

Låt Kungälv växa med balans

Ökad befolkningstillväxt har prioriterats alldeles för aggressivt utan att infrastruktur och välfärdsservice getts chans att hänga med, skriver Gun-Marie Daun (KD).

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Att antalet invånare i Kungälvs kommun ökar är i grunden något alldeles fantastiskt. Det betyder ju kort och gott att fler vill bo här än som vill flytta härifrån. Därför är det inte konstigt att det finns en bred enighet om att Kungälv ska växa. Frågan är bara hur?

På den frågan råder inte samma enighet...

Det är viktigt att hålla i minnet att all förändring inte automatiskt är till det bättre. Förändringar kan också vara till det sämre. Till och med en bra idé kan leda till en dålig förändring om den planeras med okunnighet eller genomförs slarvigt.

Vi kristdemokrater anser att den politik som har förts de senaste mandatperioderna på vissa områden har lett till en obalans i hur Kungälv har förändrats!

Obalansen har tagit sig i uttryck på många olika sätt. På ett subjektivt plan kan det exempelvis handla om att man som invånare inte längre känner igen sig i ett område vars primära dragningskraft tidigare varit en känsla av småstadsidyll. På ett mer handfast plan kan det handla om att trafiksituationen där man bor ger upphov till farligt höga halter giftig avgas, eller rent av är så dåligt planerad att det är trafiken i sig som blir livsfarlig för ens barn.

Vår främsta negativa kritik mot den förda politiken är att ökad befolkningstillväxt har prioriterats alldeles för aggressivt utan att infrastruktur och välfärdsservice getts chans att hänga med.

Vårt tips till den politiska majoriteten är att pausa fokus på att maximera befolkningstillväxt ett tag. Planera istället så att det blir balans mellan invånare, bostäder, skolor, boende för äldre, vägar, vatten och avlopp.

För oss kristdemokrater handlar det om att växa med balans.

Gun-Marie Daun

Gruppledare för Kristdemokraterna Kungälv