Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lägger man samman allt får vi glädjande siffror

Insändaren påminner om att hela västvärlden lider av minskat antal deltagare vid Gudstjänster på söndag. Men lägger man ändå ihop allt deltagande blir siffrorna glädjande.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Inför kyrkovalet har mycket bra valinformation kommit i våra postlådor här i Torsby pastorat

Dessvärre finns där information från Fyra Kyrkor som behöver korrigeras eller förtydligas.

Gudstjänstdeltagande - hela västvärlden lider av minskat antal deltagare vid gudstjänster på söndagar – inte bara i Torsby pastorat. Det finns några få undantag med ökat antal deltagare. Men lägger man samman alla olika gudstjänster - andakter, dop, vigslar och begravningar under veckan får vi mycket glädjande siffror!

Politisk organisation – vi är en kyrko-politisk organisation, inte en parti-politisk! Vi är en trosgemenskap i första hand och inte en åsiktsgemenskap. Vi samlas kring Guds Ord och sakramenten med Jesus i centrum och vi är måna om den grundläggande uppgiften som utförs i Gudstjänst, Undervisning, Diakoni och Mission. Välkommen att vara med oss i en varm gemenskap!

Alla – i alla åldrar – är inbjudna att vara med och bidra till ett gott liv i kristen gemenskap. Här finns flera körer, studiecirklar barn- och ungdomsverksamhet, konfirmandundervisning, meditationer för kropp och själ, soppluncher och sorgegrupper.

Det otydliga uttrycket – fler olagliga beslut – utan klarläggande om vad det är för beslut, vittnar om ett olustigt beteende, ett misstänkliggörande. Vi når bättre resultat med en ärlig inbjudan till ett uppbyggande arbete i Svenska kyrkan i Torsby pastorat.

En röst på Folkkyrkans vänner i detta val ger oss mandat att fortsätta det goda arbete som bedrivs av anställda och en stor grupp förtroendevalda.

För Folkkyrkans Vänner i Torsby Pastorat

Eva-Lena Gustafson

Ing-Marie Svenning