Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs kommun måste bli en modern och attraktiv arbetsplats

Anders Holmensköld (M) och Pia Gillerstedt (S), Kommunalråd för finans- Social omsorgsråd och personalfrågor, ger replik på en insändare som är väldigt kritisk till hur arbetsplatserna i Kungälvs kommuns regi fungerar.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ”Medarbetare rädda att anmäla skador – känner sig hotad av chefen”:

Arbetsmiljön för kommunens medarbetare är ett av de högst prioriterade områdena kommunen har. Det är helt avgörande för att kommunen ska kunna hjälpa kommunens medborgare/brukare som är våra verkliga uppdragsgivare. Vi har från politiskt håll de senaste fyra åren noga tryckt på för bättre rutiner i säkerställandet av arbetsmiljön, inte minst genom arbetet enligt sunt arbetsliv.

Vi ser därför mycket allvarligt på det som insändaren påtalar. Givetvis ska man som anställd alltid och utan rädsla kunna påtala missförhållanden och anmäla tillbud. Den rättigheten är ett minimikrav för en trygg och söker arbetsplats.

Kungälvs kommun måste bli en modern och attraktiv arbetsplats som präglas av ömsesidig respekt i alla relationer mellan medarbetare, förtroendevalda och chefer. Vi står upp för att man som anställd i Kungälvs kommun ska kunna tala fritt och oförställt om alla typer av problem. Bara så kan kommunen bli bättre på att serva dem vi är till för.

Vi träffar gärna skribenterna för ytterligare dialog.

Anders Holmensköld (M) Pia Gillerstedt (S)

Kommunalråd för finans- Social omsorgsråd och personalfrågor

LÄS OCKSÅ: Medarbetare rädda att anmäla skador – känner sig hotad av chefen