Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaterna vill ta tillvara på Älven i stadsutvecklingen och stärka stadens koppling till vattnet. Arkivbild Bild: Catrin Hansson
Moderaterna vill ta tillvara på Älven i stadsutvecklingen och stärka stadens koppling till vattnet. Arkivbild Bild: Catrin Hansson

Kungälv kan bli bättre än någonsin

Stadsutvecklingen i Kungälv har varit ett flitigt debattämne under en längre tid. Nu ger Moderaterna i Kungälv sin syn på saken i ett debattinlägg.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Frågan om stadsutvecklingen har debatterats flitigt och i dessa diskussioner hörs ofta argumentet att vi ska stanna eller pausa utvecklingen från såväl politiska partier som från privatpersoner. Vi löser dock inga av Kungälvs problem eller utmaningar genom att göra halt, utan genom att vi ger utvecklingsarbetet tydligare ramar och inriktningar.

Målsättningen för stadsutvecklingen är att ge oss en mer attraktiv stad att leva, verka och bo i, som skapar en positiv dynamik mellan aktörer och människor.

Vi Moderater tror att attraktiviteten definieras av vilket underlag som finns och vad det i sin tur skapar. En plats i ständig utveckling är en attraktiv plats som är öppen för nya idéer och företeelser.

Kommunens utveckling måste grundas i att öka attraktiviteten för våra medborgare och företag och samtidigt förhålla oss till faktorer som kultur, arkitektur, tillgänglighet, funktionalitet, hållbarhet och historia.

Moderaterna vill fortsätta att utveckla området kring Kongahälla, via Oasen-området mot polisstationen och förstärka stråket vid Ytterbyvägen. För att få en levande stad måste det finnas människor som bor där. Tillsammans med den omvandling som sker runt Västra Gatan och Kexen samt Nytorget, skapas underlag och förutsättningar för Kungälvs gamla stadskärna. Moderaterna ser gärna ett nytt stadsbibliotek med kulturhus inom Kungälvs historiska stadskärna för att bidra till att stärka platsen och skapa förutsättningar för handel och service. I vår stad borde kulturen ha en framträdande plats och inte husera på en bakgata.

Vi vill ta tillvara på Älven i stadsutvecklingen och stärka stadens koppling till vattnet genom bryggor, promenadstråk som kan skapa plats för caféer, restauranger och angöringsplatser för båtar.

Vi är övertygade om att Kungälv kan bli bättre än vad det någonsin tidigare varit om vi fortsätter att utveckla staden och inte gör halt. Ett stopp skapar bara stagnation.

Anders Holmensköld (M) Kommunalråd

Charlotta Windeman (M) ledamot samhällsbyggnadsutskottet