Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Kungälvs rika historia med fästningar, stenåldersgravar och gamla stadsdelar är de unika resurser som borde utvecklas”, skriver insändarskribenten.Foto: Catrin Hansson
”Kungälvs rika historia med fästningar, stenåldersgravar och gamla stadsdelar är de unika resurser som borde utvecklas”, skriver insändarskribenten.Foto: Catrin Hansson

Kommunpolitiker! Gå till val på att utveckla Kungälv varsamt!

Kungälvs rika historia med fästningar, stenåldersgravar och gamla stadsdelar är de unika resurser som borde utvecklas, skriver signaturen ”Boende i Ytterby”.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

“Domusladorna” fick dominera centrum i varje småstad på 60-talet. Städerna liknade varandra, tappade identitet och karaktär. Gör inte samma misstag, om än i ny tappning. Växa mest - bygga högst.

Fantastiskt om Kungälv blev en betydande spelare i miljö- och klimatlösningarna. Börja förvalta och bevara i ett evighetsperspektiv för kommande generationer. Ersätt “ständig tillväxt” med modernare vokabulär. Ge Kungälvs ungdomar hopp om framtiden.

Ta en paus, reflektera, formulera nya mål. Lyssna in den nya väljaropinionen!

Vårda välfärden

Vård, skola, omsorg - ska utmärkas av hög kvalité. Kungälvsborna ska känna tillit till att deras egna skattepengarna används rätt.

Bygg identitet med kultur, historia och mer grönt.

Kungälvs rika historia med fästningar, stenåldersgravar och gamla stadsdelar är de unika resurser som borde utvecklas. De kan skapa tillhörighet hos Kungälvsborna och gynna besöks- och näringslivet. Bygg ett modernt muséum. Berika Kungälv med tre nya statyer på Selma Lagerlöf, Lise Meitner och Josefina Dahlbom. Utveckla kontakten med älven med fler promenadstråk och bryggor. Kungälvs redan fina parker, trädgårdsanläggningar kan bli fler. Träd och fasader kan ljussättas. Bevara varje närströvområde. Värna de som redan bor i Kungälv. Vinn valet på det!

Boende i Ytterby