Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

Kommunen måste lyssna på ungas behov

Ge unga en plats att vara på! Den uppmaningen får kommunen av SSU Kungälv.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

På fler och fler platser i vår kommun är ungdomar inte längre välkomna. Från plats efter plats blir de borttvingade med motiveringen att de stör och skräpar ner. Snarare än att ge en plats för unga att vara på, har kommunen funnit det lättare att bara förbjuda de från platser. Detta är inte hållbart. Kommunen måste säkerställa platser för unga att träffas, men om det ska fungera så måste kommunen prata med unga och undersöka vad de behöver på en plats!

Kommunen måste också säkerställa att det finns avgiftsfria parkeringar för de elever på Mimers hus som har EPA-traktor. Det är inte rimligt att unga inte har en plats att parkera i närheten av deras skola, särskilt när kommunen inte ens erbjuder busskort till alla elever i kommunen.

Vi i SSU Kungälv anser att det är dags för kommunen att skärpa sig. Vi står för ungas rörlighet och därför anser vi att kommunen måste erbjuda alla unga i kommunen gratis busskort. Vi anser också att det är orimligt att man ska behöva betala för att parkera sin bil när man är på skolan, kommunen måste därför ta fram parkeringar för elever på kommunens skolor. Slutligen så måste kommunen ta fram platser där unga kan vara och umgås, men det håller inte att bara peka ut någon plats och sedan förvänta sig att det ska funka. Kommunen måste bjuda in unga till ett möte, lyssna på deras behov och jobba med de för att hitta en plats som fungerar. För vi i SSU anser att alla ungdomar förtjänar en plats att vara på!

SSU Kungälv