Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kode kan utvecklas till ett hållbart stationssamhälle

Gruppen Ingen skola mitt i Kode är glada att kommunen kommit till insikt, och till att utveckla stationssamhället med nya bostäder i olika former.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Nu händer det grejer i Kode!

Det är mycket positivt att samhället får växa och att kommunen har kommit till insikt om att bevara närströvområdet samtidigt som trafiken inte ökar in i samhället.

En privat bostadsutvecklare har föreslagit en trädgårdsstad. Det låter som ett intressant koncept som har framtidsanda. En så kallad trädgårdsstad (ett brittiskt koncept från tidigt 1900-tal) domineras av privata och halvprivata trädgårdar och många offentliga grönytor. Och just grönstrukturen är en viktig del för att klara den pågående klimatförändringen.

Om idéskissen möjligen blir verklighet om några år så kan vi ha ett helt nytt bostadsområde med skola, handel, service, kollektivtrafik och grönstruktur. Och allt detta med gång- och cykelavstånd till stationen.

Dessutom kommer det att finnas lägenheter i Kode, något som är en bristvara idag. Då kan ensamstående, unga och äldre bo kvar i Kode och behålla sina sociala kontakter i samhället.

Så ska ett hållbart stationssamhälle utvecklas! Vi är nyfikna på att höra mer om hur Kode kan utvecklas.

Gruppen Ingen skola mitt i Kode